Logo Hot Zone

Kor Vissen

Vanaf 6 jaar

De kust is dynamisch en leeft! Dat zul je zien en ervaren tijdens onze avontuurlijke korvis excursie. Het vissen met een lang sleepnet, ‘het kornet’ langs de waterlijn levert je verrassende vangsten en ontdekkingen op.

Onze gids zal je vertellen over zeesterren, de krabbetjes en andere zeedieren die je vangt. De aanwezige leskisten vertellen je nog veel meer over de geheimen van de zee. Laat je meeslepen. Sleep zelf. Vis met garnalennetten. Laat je betoveren door de altijd wisselende omstandigheden van de kust. Een korexcursie is een belevenis!

Korren
Een kornet is een lang net dat over de bodem van de zee sleept. Het is een zwaar werk, maar vele handen maken licht werk. Het word vaak gebruikt door garnalenvissers die vaak niet blij zijn met de enorme ‘bijvangst’ die ze hebben.

Wij zijn daar juist wel blij mee, want het geeft inzicht in het rijke leven langs de Nederlandse kust. Het is telkens weer een ontdekking om te zien welke invloed het weer heeft op het strand, op de kustlijn en daarmee op het leven.

Maximaal 25 personen